Virkiä voittajaksi virheiden saattelemana

Virkiä voittajaksi virheiden saattelemana

Naisten ykköspesisjoukkue ei saanut haluamansalaista alkua tuplapeliviikonlopulle Pohjanmaalla, kun kolmituntiseksi venynyt mittelö Lapuan Pisko-Areenalla kääntyi kotijoukkueen voittoon kotiutuslyöntikisan jälkeen 2-1 (4-2, 3-5, 0-0, 3-2). Pallokerhon peliesitys oli kauden vireeseen nähden todella virherikasta, vaikeuksia oli niin sisä- kuin ulkopelin perussuorittamisen kanssa. Joukkueen kykyä nollata ja kääntää katseet mitataan toden teolla, kun pelimatkan toinen ottelu Mailattarien vieraana Vaasassa häämöttää alle vuorokauden päässä.

Ottelun ensimmäisen jakso alkoi lapualaisittain ryminällä. Heti avausvuorossa Janniina Pellonpää iski kakkostilanteessa pallon kakkosjatkeelta räpylävirheen saattelemana viereiselle yleisurheilukentälle asti, jolloin Jenna Rajala ja Ella Kurkimäki pinkaisivat kotiin Pellonpään kiertäessä kunniaa. 3-0 oli shokkihoitoa KPK:lle, eikä sen käsittelyssä auttanut myöskään sisäpelin huolimattomuusvirheet. Kajaanilaiskavennukset nähtiin ensimmäisessä ja toisessa vuorossa, kun Sara Moilanen ja harhaheitto kotiuttivat vuorollaan Oona Liimataisen. Lapua lisäsi kuitenkin johtoaan yhdellä neljännessä vuorossa Mari Rintalan lyödessä Aliisa Yli-Kortesniemen kotiin. KPK jäi neljännessään juoksuitta, joten Lapua sai tuulettaa ensimmäisen jakson voittoa.

Toinen jakso alkoi jälleen kajaanilaisittain katsottuna synkästi: ensimmäinen sisävuoro ei poikinut tulosta ja tasoittavalla vuorolla ykköstilanteen harhaheitto kakkospesän yli päätyi aina kenttäaidan alitse, jolloin sekä Senni Salli että Emma Mustonen saivat hölkätä kotiin. Pallokerho löysi mailansa jakson keskivaiheilla. Ensin Heta Juvonen kotiutti välilyönnillä Vilma Nevalaisen toisen vuoroparin aloittavalla ja toi KPK:n juoksun päähän. Kolmannen aloittavalla Pallokerho nakuttelikin reilummin: ensin Nevalainen kiersi tyhjään kenttään kauden toisen kunnarinsa ja tämän jälkeen vuorossa nähtiin kolme yksittäistä kotiutusta: lyöjinä Mette Leskinen, Mari Kemppainen ja Oona Markkanen, etenijöinä Nevalainen, Liimatainen ja ensi kertaa tällä kaudella ykköspesisjoukkueen kokoonpanossa nähty Hanna Airaksinen. Kolmannen tasoittavalla emäntien Rintala iski vielä Kurkimäen tuomana kavennuksen, mutta viimeisen vuoroparin ollessa juoksuton kirjattiin jaksosta KPK-voitto lukemin 3-5.

Supervuoro jäi molemmilta osin juoksuttomaksi, joten paahtavassa helteessä siirryttiin pelaamaan vielä kotiutuskisaa. Pallokerhon leiristä ainoa onnistuja oli Nelli Huotari, joka onnistuikin kolmosluukusta kunnarin ja yhden tavallisen verran. 0-2 –johto ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, kun Kurkimäki kotiutti toisessa parissa Mustosen ja viimeisessä parissa lyönyt Minttu Peltomäki onnistui yllättämään KPK-takakentän ylityslyönnillä kunnarin arvoisesti. Kotiutuskisa Lapuan Virkiälle 3-2 ja koko ottelu näin ollen 2-1.

- AJ

KPK:n palkitut

I Oona Markkanen
II Sara Moilanen

Ottelun tilastot:
https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41499#stats