Tenavien pesispäivä täytti pallohallin

Tenavien pesispäivä täytti pallohallin

Kajaanin Pallokerhon ja Sotkamon Jymy-Pesiksen yhteisesti järjestävä tenavaikäisten pesispäivä täytti Kajaanin pallohallin sunnuntaiaamuna. Kolmella kentällä pelasi yhtä aikaa kuusi joukkuetta eli lähes 50 tyttöä ja poikaa ikäluokassa 6-10 vuotta.

Naperoikäisten pesispäivä oli seurojen yhteinen hanke lisätä pesiksen harrastajamääriä ja samalla lasten liikkumista. Molemmilla seuroilla on huoli nuorten pelaajapolun kunnnossa pitämisestä. Kajaanissa on tavoitteena lisätä poikien pesisharrastusta, Sotkamossa huolehtiä siitä, että vielä A- ja B-ikäisissä on riittävästi pelaajia.

Tenavien pesispäivän kaikki ottelut pelattiin valmentajien ohjaamina niin, että jokainen sai välillä neuvoja, miten tilanteessa pitää toimia. Ohjauksesta vastasivat seurojen juniorivalmentajat Jymy-Pesiksen junioripäällikkö Vesa Tervon johdolla.

Pesispäivän jälkeen lajista innostuneet voivat liittyä seuratoimintaan jo nyt salikaudella. KPK järjestää 6-9-vuotiaille tytöille ja pojille naperopesiskerhon sunnuntaisin kello 17-18 Soidinsuon koulun salissa 22.4. alkaen. 10-12-vuotiaat pojat pääsevät seuran E-D-poikien harjoitusryhmään keskiviikkosta 18.4. lähtien kello 17-18 Soidinsuon koulun salissa.

Pesiskerhot pyörivät salissa vielä kolme viikkoa. Ulkokauden avaus tapahtuu pesiskouluikäisillä keskiviikkona 9.5. kello 17 Liikuntapuistossa, missä KPK järjestää kesän pesiskoulunsa avajaiset. Samalla otetaan uusien ilmoittautumisia vastaan.

Kesän pesiskouluharjoitukset pyörivät toukokuussa kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkkoisin kello 17 Lehtikankaan koulun tekonurmella ja kesäkuusta lähtien myös päiväharjoituksina Liikuntapuiston pesiskentällä.

Lisätietoja KPK:n pesiskoulutoiminnasta: pesiskouluvastaava Leea Mattila, puhelin 044-366 9892 ja ennakkoilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KPK:n pesispäivän tapahtumassa tytöt ja pojat pelasivat yhtä aikaa kolmella kentällä ja kuudella joukkueella.