Täysi pistepotti Oulunsalosta!

Täysi pistepotti Oulunsalosta!

Kajaanin Pallokerhon ykkösnaiset nappasivat kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lauantaina, kun vierasmatka Oulunsaloon poiki puhtaan 0-2 (3-7, 0-5) voiton. Ensimmäisellä jaksolla Vasama piti vieraita tiukilla ja johtikin jopa 3-0, mutta kun kajaanilaisten sisäpeli jakson loppupuoliskolla aukesi, oli ottelun loppu KPK:n selvää hallintaa. Vieraiden ulkopeli oli muutamaa yksittäistä herpaantumista lukuun ottamatta läpi ottelun mallikasta: kotijoukkue sai ottelussa ainoastaan 5 takatilannetta – toisella jaksolla OsVa jäi kokonaan ilman kotiutusyrityksiä.

Ensimmäisen jakson ulkoa aloittanut KPK aloitti nollavuorolla. Myös johtoon siirtyminen heti avausvuorossa oli erittäin lähellä, mutta hieman jo juoksulta näyttänyt tilanne tuomittiin lopulta tiukaksi paloksi. Oulunsalo siirtyi 1-0 johtoon toisessa vuorossa: Jonna Jokelan pussinpohjalyönti poltteli räpylässä ja Sara Kinnunen pinkoi kotiin. Sinisissä pelannut vierasjoukkue ei saanut myöskään toisessa sisävuorossaan juoksuja aikaan, kun taas OsVa pääsi lisäämään johtoa kolmannessa vuorossa kahdella välilyönnillä: ensin onnistui Annika Toikka ja 3-0 iski jokeri Salla Helin. Kolmannen tasoittavalla nähtiin myös KPK-kavennus: Mari Kemppainen iski pallon kakkospolttajan räpylän kautta kenttään ja Heta Juvonen syöksyi kotiin. Samassa tilanteessa kotijoukkueen superpesisvahvistus Iida Takalahti törmäili näyttävästi kajaanilaisten takaetenijään, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa sääntörikkeitä: tilanteeksi 3-1.

KPK pystyi mainiosti lautasta hallinneen Reeta Korhosen johdolla pitämään neljännen aloittavalla nollat, joten tästä kahden juoksun takaa-ajoasemasta päästiin herkulliseen viimeiseen sisävuoroon. Pellit avasi tasoittavalle jokeripaitaan vaihdettu Korhonen: komea kumura kakkoskopparin eteen ja Henna Hakala toi 3-2. Jatkotilanteessa Mette Leskinen tinttasi ottamattoman lyönnin kolmossaumasta ja Oona Tuononen toi jakson tasoihin. Hetken jaksotasapeli näytti jo realismilta, kun Leskisen viimeinen lyönti kopsahti OsVan ykkösvahdin hanskaan ja tuloksena oli kaksi paloa ja tyhjä kenttä. Kajaanilaisjoukkue osoitti kuitenkin jälleen sitkeytensä: ykköskärki hoiteli kahdella palolla perusajolähdön pystyyn ja Kemppainen pääsi tulos tai ulos –tilanteessa mailanvarteen. Ensimmäinen kumurayritys otti hieman kovemman osuman mailaan, mutta koska OsVan takakenttä oli valunut oikeaoppisesti pelaamaan välilyöntiä vastaan, kantoi tämä osuma kolmoskopparin ylitse: kenttä rullasi tyhjäksi asti ja jaksovoitto kirjattiin lukemin 3-7. Kemppainen kiersi kunniaa ja hänen edellään Juvonen ja Sallat Tegelberg sekä Ronkainen toivat tavalliset juoksut.

Toisella jaksolla nähtiin laadukasta peruspeliä. KPK rakenteli tilanteita laadukkaasti läpi jakson, joskaan ensimmäisen vuoron kolme kotiutusyritystä eivät vielä tuoneetkaan tulosta. Toisessa vuorossa nähtiin jakson avausmaali, kun Vilma Nevalainen iski pallon kakkostilanteessa kakkosjatkeelta puolittain läpi ja Hakala pinkoi suoraa tietä kotipesään. Sama osoite luki myös Juvosen lyönnissä, tällä kertaa juoksun toi Sara Moilanen. Vuoron viimeisen juoksun kihautti Leskinen, joka tinttasi jälleen tylysti merkistä kolmoskopparin varpaille ja taululle 0-3 –johtolukemat. Kun myös kajaanilaisten ulkopeli oli vahvaa, eivätkä oulunsaloiset saaneet jakson aikana pelaajaansa edes kolmospesälle, olivat Tuuli Toiviaisen ja Nevalaisen 0-4 ja 0-5 –juoksut kosmetiikkaa. Jaksovoitto ja suora otteluvoitto Kajaanin Pallokerholle!

Edustusjoukkue kisaa pisteistä seuraavan kerran tulevana viikonloppuna 18.7.-19.7., kun lauantaina mitellään Lappajärvellä Veikkojen vieraana ja sunnuntaina matka jatkuu Vaasaan Mailattarien vastukseksi.

KPK:n palkitut: 1. Mari Kemppainen (1+4 lyötyä, 1 tuotu, kl 6/9) 2. Reeta Korhonen (1 lyöty, kl 3/4)

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=31-4-1&id=35774t

Tunnelmia ottelusta:

Optimized IMG 9438

Optimized IMG 9447

Optimized IMG 9529

Optimized IMG 9703

Optimized IMG 9728

Optimized IMG 9800

Optimized IMG 9847

Optimized IMG 9854

Optimized IMG 9976

Optimized IMG 9983

Optimized IMG 9991

Optimized IMG 0020

Optimized IMG 0038

Optimized IMG 0053

Optimized IMG 0068

Optimized IMG 0140

Optimized IMG 0156

Optimized IMG 0381

© Emilia Kukonlehto