Hidas alku, hieno loppu - Voittoputki jatkui Kuopiossa!

Hidas alku, hieno loppu - Voittoputki jatkui Kuopiossa!

Naisten ykköspesisjoukkue vieraili Puijon torin juuressa ottelussa Puijottaria vastaan. Emäntäjoukkue tuli ottelun alkuun ennakkoluulottomasti, mutta kun KPK sai pelinsä raiteilleen, ei paremmasta joukkueesta jäänyt lopulta epäselvyyttä. Hieman hitaaksi jäänyt alku tarkoitti kuitenkin kajaanilaisille pistemenetystä, kun ensimmäinen jakso tasattiin lukemiin 6-6. Ottelun päätösnumeroiksi kirjattiin lopulta 0-1 (6-6, 0-5).

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi sateen vihmoessa Puijon pesäpallostadionia. Kuopiolaisten kapteeni Siiri Pulkkinen voitti kolikonheiton ja valitsi joukkueelleen aloittavan sisävuoron. Sisäpelissään alkukaudella yleisesti ottaen hyvin esiintynyt kuopiolaisjoukkue aloitti terävästi myös lauantaisessa iltapäivässä: tilanteenrakentelu toimi ja peräkkäiset palottomat ajolähdöt tuottivat tulosta, kun Siiri Pulkkinen ja Salla Eteläpää veivät emännät 2-0 johtoon kotiuttamalla Oona Majoisen ja Iiris Huotarin. Sara Kujanen lisäsi johdon kolmeen lyömällä pallon väliin Siiri Surakan tuodessa ensimmäisen ykköspesisjuoksunsa. KPK rakenteli takatilanteita sekä ensimmäisessä että toisessa vuorossaan, mutta yritykset eivät vielä tuottaneet tulosta. Kolmas vuoro näytti ensimmäisen toisinnolta: paloton ajolähtötilanne ja peräkkäiset onnistumiset Pulkkiselta ja Eteläpäältä. Tilanne oli Puijottarille jo 5-0.

Kolmannen tasoittavalla sisävuoron loppuhetkillä KPK:n hyökkäyspeli lähti vihdoin rullaamaan. Mari Kemppainen oli viimeisenä lyöjänä tiukassa tilanteessa: yksi palo taulussa, pesät täynnä ja vaatimuksena iskeä kaksi juoksua sisävuoron jatkamiseksi. Viime kaudella 60 juoksua ykköspesiksessä paukuttanut Kemppainen ei tilanteesta hätkähtänyt: peräkkäiset siivut 3-saumaan ja Tuuli Toiviainen ja Salla Tegelberg kirmasivat kotipesään. Tilanne oli 5-2 ja KPK:n vuoro sai jatkua. Seuraavana lyönyt Reeta Korhonen upotti viimeisellään keskikumuran väliin, Henna Hakala toi kajaanilaisten kolmannen juoksun. Hetkeä myöhemmin Tiia Jokela iski kovaa kolmosluukkuun – sisävuoron sankari Mari Kemppainen kirjautti lyötyjensä lisäksi tuodun juoksun tauluun. Sisävuoro venyi lopulta toisen kierroksen perälle saakka – ykköskärki rakensi vielä kahdella palolla tilanteen Kemppaiselle, joka onnistui samassa vuorossa jo kolmatta kerta: tällä kertaa kotiin kirmasi Heta Juvonen.

Neljännessä vuorossa koettiin kajaanilaisittain sydämentykytyksiä, kun ykköstilanteessa polttoheitto karkasi kakkospesästä aitojen alitse. Tuloksena Puijottaret siirtyivät takaisin johtoasemaan, kun joukkueen lukkari Aurora Mäkinen juoksi suoraan ykköseltä kotiin asti. Lisäjuoksuja Puijottaret eivät enää kolmesta kotiutusyrityksestä huolimatta kirjanneet, joten KPK tuli neljättä kertaa sisävuoroon yhden juoksun takaa-ajoasemassa. KPK:n kakkoskärki Oona Tuononen – Tiia Jokela – Sara Moilanen rakentelivat palottoman ajolähdön ja oli jokeripaidassa iskeneen Mette Leskisen vuoro kaivella maila esiin. Leskinen tarjoili tiukan pommin kakkossaumaan ja Tuononen sukelsi tasoitusjuoksun kotiin. Leskinen oli myös noin 30 cm päässä voittaa jakson joukkueelleen, mutta viimeinen täydelliseltä näyttänyt sivallus kolmosluukkuun oli mainitun verran laiton. Tämän lähemmäs ei Kajaanin Pallokerho lopulta jaksovoittoa päässyt, kun Puijottaret kestivät vielä Salla Ronkaisen viimeisen kotiutusyrityksenkin. Loppulukemat 6-6 tarkoittivat, että ensimmäinen sarjapiste jäi ottelusta jakamatta.

Toisella jaksolla jatkettiin pitkälti ensimmäisen jakson lopun askelmerkeistä: sisällä aloittanut KPK rakenteli takatilanteen kärjestä palottomasti. Johtoon siirtyminen tapahtui kuitenkin hieman halvalla: Ronkaisen kopinnosto yllätti takakentällä ja Toiviainen karkasi Pallokerhon avausjuoksun. Kuopiolaiset kestivät kuitenkin kaksi seuraavaa yritystä, joten KPK siirtyi räpylätehtäviin yhden juoksun johtoasemassa. Edellisjakson loppupuolella tiivistynyt kajaanilaisten ulkopeli oli myrkkyä Puijottarille: vaihtotilannepelaaminen oli avausjaksoa parempaa ja savolaisten matka päättyi usein jo välipesille. Tahtipuikkoa heiluttivat etenkin mainiosti vastustajan peliä sotkenut lukkari Korhonen ja ulkokentällä isolla liikkeellä luutiva etulukija Moilanen. Puijottaret saivat aikaiseksi ainoastaan yhden kotiutusyrityksen sekä ensimmäisessä että toisessa vuorossaan. Kun tässä välissä Vilma Nevalainen kirjautti ensimmäisen ykköspesislyötynsä tauluun kotiuttamalla Tiia Jokelan, oli KPK-johto kolmanteen vuoroon siirryttäessä 0-2. Kolmannen aloittavalla KPK pääsi yrittämään kotiutusta kahteen otteeseen, mutta Puijottaret torjuivat Leskisen ja Moilasen yritykset. Ulkopelissä kajaanilaiset jatkoivat kuitenkin samaan malliin: Siiri Pulkkisen kotiutusyritys jäi ainokaiseksi ja sekään ei rikkonut kuopiolaisten kuparista toisella jaksolla. KPK onnistui äärimmäisen tärkeiden turvausjuoksujen teossa neljännessä vuorossa: ensin Kemppainen kotiutti Juvosen ja Korhonen kumurallaan Tegelbergin. Tuuli Toiviainen iski vielä kauden neljännen kunnarinsa neljännessä ottelussa – mitään poikkeuksellista ei siis tapahtunut tälläkään rintamalla ja peli oli 0-5. Kun vielä viimeinenkin ulkovuoro oli rautainen ja nollatulos kesti, nappasi sinisissä pelannut vierasjoukkue kaksi arvokasta sarjapistettä Tilausliikenne Jari Määttä Oy:n bussin kyytiin.

KPK:n palkitut: 1. Mari Kemppainen (4 lyötyä, 1 tuotu, kl 6/7), 2. Reeta Korhonen (2 lyötyä, kl 3/10)

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=31-4-1&id=35763 

Seuraavan kerran Kajaanin Pallokerhon edustusjoukkue on tositoimissa lauantaina 11.7., kun joukkue matkaa Oulunsaloon OsVa:n vieraaksi.