Ykköspesisjoukkue palasi ohjatun harjoittelun ääreen pienryhmissä

Ykköspesisjoukkue palasi ohjatun harjoittelun ääreen pienryhmissä

Koronavirustilanteen vuoksi Kajaanin Pallokerho keskeytti toimintansa 14.3.2020. Kaksi kuukautta myöhemmin koitti se odotettu päivä, kun naisten edustusjoukkue pääsi palaamaan ohjatun harjoittelun ääreen – joskin vielä erityisjärjestelyin ja pienryhmissä. Paluu joukkuetoimintaan oli mieluisa muutos myös joukkueen kolmoskopparin tontilla viihtyvälle Heta Juvoselle: ”Hyvältä tuntuu palata tuttujen treenikavereiden kanssa yhteistoimintaan. Vaikka vielä ei koko joukkue yhdessä treenaakaan, on tämäkin jo mukavaa vaihtelua erikoisen kevään keskellä. On tätä odotetukin!”, Juvonen sanailee. Myös pelinjohtaja Arttu Jurvakainen koki askeleen kohti normaalia positiivisena siirtona: ”Kyllä sen tänään jälleen aisti, että joukkuetoiminta on meille kaikille tärkeä asia ja aika omatoimisen harjoittelun kanssa on käynyt välillä pitkäksi. Luonnollisestikaan virustilanne ei ole vielä ohi ja edelleen täytyy muistaa yksilön vastuu kaikessa toiminnassa, mutta jo pienryhmiin siirtyminen toi uutta virtaa ja valoi entisestään uskoa siihen, että tästäkin selvitään.”, näki joukkueen päävalmentaja.

Ensimmäisen treenipäivän kunniaksi pelaajat pääsivät mittaamaan tämän hetken tasoaan 30 metrin nopeustestin parissa. Omatoiminen harjoitusjakso on haastanut pesäpalloilijoita muun muassa suorituspaikkojen suhteen, mutta nopeustestin perusteella ei laadukas talviharjoittelu ole kuitenkaan valunut hukkaan: ”Suorastaan yllättävän kovia tuloksia juoksivat naiset tänään tauluun. Näimme jopa muutaman henkilökohtaisen ennätyksen ja yleisesti ottaen vuodenaika huomioiden melko odotettavia tuloksia. Täytyy siis nostaa hattua pelaajille: omatoiminen harjoittelujakso on otettu tosissaan ja siitä on puristettu hyöty irti. Näin täytyy ollakin, jos kauden teemaksi on valittu tekojen aika”, Jurvakainen jatkaa. Myös Juvonen oli tyytyväinen digitaalien kertomaan: ”Melko lailla sitä omaa tasoa, jota se tässä kohtaa pitäisikin olla. Kun fyysinen kunto on pysynyt näinkin hyvin ”aikataulussa”, on tästä hyvä jatkaa kohti tärkeintä, eli laji- ja pelitaitoharjoittelua. Jo pienryhmissä pääsemme harjoittamaan yksilön lajitaitoja, mutta kyllä mielenkiinnolla odotan kesäkuun alkua ja täysien joukkueharjoitusten käynnistymistä”, summaa Juvonen tunnelmiaan.

Kajaanin Pallokerhon naisten joukkue jatkaa pienryhmäharjoittelua 1.6. saakka, jolloin hallituksen ohjeistuksen mukaisesti kokoontumisrajoitus muuttuu 10 hengen kokoontumisista 50 hengen kokoontumiset sallivaksi. Tämän jälkeen joukkuetoiminta jatkuu uuden normaalin hengessä, eli rajoituksien mukaisesti, mutta vastuullisuus huomioiden. Kajaanin Liikuntapuiston kentän remontin ollessa käynnissä on naisten harjoittelun suhteen muutakin normaalista poikkeavaa: ”Urakka valmistuu viimeistään juhannusviikolle, eli muutamat harjoitukset ehditään uudella kotikentällä tekemään ennen kuin sarja käynnistyy. Toivottavasti – siis sekä ehdimme harjoittelemaan, että sarja pyörähtää käyntiin. Siihen asti treenaamme Lehtikankaan tekonurmella ja Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla ja Salmelan koulun hiekkatekonurmella”, valottaa Jurvakainen joukkueen tulevien viikkojen arkea. Yhden asian pelinjohtaja uskaltaa luvata: ”Jos ja kun sarjakausi käynnistyy juhannuksen jälkeen, tullaan sekä uudella Liikuntapuiston kentällä että vieraskentillä näkemään nälkäinen ja intoa uhkuva KPK!”

Kuva Juha Neuvonen/Kainuun Sanomat