KPK:n Ykköspesisrinki aloitti työt kohti kautta 2020

KPK:n Ykköspesisrinki aloitti työt kohti kautta 2020

KPK:n Ykköspesisrinki aloitti työt kohti kautta 2020 – Joukkueessa vain maltillisia muutoksia

Kajaanin Pallokerhon naisten edustusjoukkue vietti ensimmäistä leiriviikonloppuaan 25.-27.10. Viikonloppu oli samalla ensimmäinen kerta, kun uusi joukkue kokoontui yhteen. Neljäntoista pelaajan rinki on viikonlopun aikana keskustellut tulevan kauden tavoitteistaan ja toimintatavoistaan, sekä haastanut itseään niin lajiharjoittelussa, kuin peruskuntotreeneissäkin. Viikonlopun anti miellyttää pelinjohtaja Arttu Jurvakaista:
”Joukkueesta on aistittavissa kova halu kehittää omaa tekemistään uudelle tasolle uutta kautta varten. Aiemmilta vuosilta tuttu tiivis ryhmähenki ja tekemisen ilo vaikuttavat edelleen olevan mukana, mutta jokaisesta pelurista on aistittavissa tahtotila nostaa joukkueen vaatimustasoa entisestään. Lisäksi uusien ihmisten mukaantulo tuo uutta virtaa koko porukkaan.”

Viime kauteen nähden muutokset joukkueessa olivatkin varsin maltillisia, sillä kauden 2019 kajaanilaisjoukkueesta 11 pelaajaa jatkaa myös kauden 2020 joukkueessa. Uusistakin pelaajista kaksi on tarkemmin sanottuna uusvanhoja; Henna Hakala on Kajaanin Pallokerhon kasvatti, joka vietti kaudet 2018 ja 2019 Nurmon Jymyn harjoitusvahvuudessa. Reeta Korhonen taas on edustanut KPK:ta vuodesta 2015, mutta oli edellisen kauden sivussa perheenlisäyksen vuoksi. Kummatkin pukevat edustusasut ylleen positiivisin mielin:
”Mukava oli palata Kajaaniin ja Kainuuseen parin vuoden poissaolon jälkeen. Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia ja hyviä ystäviä aiemmilta vuosilta, joten siksikin paluu tuntuu helpolta”, toteaa varusmiespalvelustaan Kainuun Prikaatilla viimeistelevä Hakala.

Reeta Korhosen palo pelikentille ei äitiysloman aikana hiipunut, pikemminkin päinvastoin: ”Alusta asti oli selvää, että olen jäämässä ainoastaan välivuodelle, en lopettamassa uraani. Tästä syystä viime kesä kentän laidalla oli omalla tavallaan elämäni pisin. Pelejä sivusta katsoessa oma motivaatio harjoittelemaan kohosi äärimmilleen”, kertoo lukkarina KPK:ssa ykköspesistä, superpesistä ja suomensarjaa pelannut Korhonen.

Kokokaan uusi tuttavuus kajaanilaiselle pesisyleisölle on vuonna 2002 syntynyt Essi Palkki. Palkki on Muhoksen Pallo-Salamoiden kasvatti, joka MuPS:n lisäksi on edustanut Kempeleen Kiriä kaudella 2019. Palkki opiskelee Sotkamon Urheilulukiossa, mikä helpotti siirtopäätöstä: ”Joukkueessa on paljon koulun kautta minulle tuttuja pelaajia. Lisäksi uskon, että arkiharjoittelu talvikaudella on helpompi järjestää, kun joukkueharjoittelu tapahtuu lähellä”, Palkki näkee. ”Tuon Kajaanin Pallokerhoon vasenkätisyyteni lisäksi rentoutta ja iloa tekemiseen niin pelikentällä, kuin harjoittelussakin. Meillä on rinki täynnä hyviä pelaajia, joten pelipaikoista saa kilpailla tosissaan”, hän jatkaa.

Viime kauden joukkueesta Saaga-Angelia Raudasoja jatkaa uraansa Seinäjoen Maila-Jussien superpesisjoukkueessa, kun taas Inka Soini ja Laura Karppinen pohtivat pelaajauransa jatkoa.

Talvikauden teemojen ja tavoitteiden perusteella joukkueen iskulauseeksi muotoutui ”Tekojen aika”. Tätä mottoa pelinjohtaja Jurvakainen avaa seuraavasti: ”Meillä on nyt entistä parempi ymmärrys siitä, mitä Ykköspesiksessä pärjääminen ja edelleen kehittyminen vaatii. Lisäksi olemme varsin hyvin tietoisia siitä, mitkä ovat vahvuutemme ja tärkeimmät kehityskohteemme niin joukkue-, kuin yksilötasollakin. Enää niitä ei tarvitse tutkia ja selvittää, vaan on aika laittaa työrukkaset kouraan ja käydä hommiin. Tavoitteemme on tänä vuonna panostaa arjen laatuun ja tehdä tinkimättömästi töitä perusasioiden kehittämiseksi – on siis yksinkertaisesti tekojen aika.”

Ykköspesiksen harjoitusrinki 2020:

Hakala Henna (1999)
Jokela Tiia (2003)
Juvonen Heta (2000)
Kemppainen Mari (1999)
Korhonen Reeta (1994)
Leskinen Mette (2001)
Markkanen Oona (1996)
Moilanen Sara (2000)
Palkki Essi (2002)
Piirainen Krista (1999)
Ronkainen Salla (1998)
Tegelberg Salla (2002)
Toiviainen Tuuli (2000)
Tuononen Oona (2001)

Rinkiä täydennetään harjoituskaudella omista junioreista sekä tryout-sopimuksilla.

Ykköspesiksen harjoitusrinki 2020 (kuva: Pasi Reponen)