KPK:n valmennustiimi valmis

KPK:n valmennustiimi valmis

Manu Vartia ja Emma Körkkö liittyvät KPK:n naisten valmennukseen. Arttu Jurvakainen jatkaa viuhkassa.

Kajaanin Pallokerhon naisten Ykköspesiksen valmennus ensi kaudelle on aloittanut työnsä. Arttu Jurvakainen jatkaa 1. pelinjohtajana, Manu Vartia ottaa 2. pelinjohtajan tittelin vastaan. Manu toimi viime kaudella Hämeenkyrön Räpsän Suomensarja-joukkueen pelinjohtajana. Superpesiksen vuoden 2016 naispelaaja sekä mm. 2019 naisten superpesiksen kärkilyöntitilaston voittaja Emma Körkkö liittyy KPK:n vahvuuteen lajivalmentajaksi. Emma voitti Kirittärien kapteenina kauden 2019 suomenmestaruuden.

“Halusimme ehdottomasti 3 laadukasta valmentajaa edustusjoukkueeseemme. Nyt voimme ottaa seuraavan askeleen eteenpäin seurana ja joukkueena. Pelaajat tulevat varmasti talven aikana saamaan myös paljon uusia virikkeitä, kun on kaksi muualta tullutta valmentajaa.” toteaa KPK:n puheenjohtaja Kalle Airaksinen.

Arttu Jurvakainen oli puheenjohtajan kanssa samoilla linjoilla uuden valmennustiimin merkityksestä. ”Manun ja Emman saaminen mukaan joukkueeseen on mielestäni erinomainen juttu. Valmennustiimin laajeneminen oli yksi tärkeä tekijä sen taustalla, että pystyn itse täydellä panoksellani jatkamaan omaa tehtävääni entisessä laajuudessaan.” näkee sekä naisten ykköspesiksen, että tyttöjen superpesiksen valmentajana ja pelinjohtajana jatkava Jurvakainen. ”Manu on toiminut vuosia intohimoisesti pelaajien kehittämisen parissa ja tuokin varmasti laatua sekä osaamista yksilöiden kehittämiseen. Emma taas tuo oman huikean pelaajauransa kartuttamaa kokemusta siitä, mitä kovan vaatimustason laadukas arki pitää sisällään. Lisäksi Emma tuo huippuosaamista pelin opettamiseen ja työskentelee varsinkin ulkopelimme kehittämiseksi.”

Vartialle siirtyminen Pallokerhoon on luontevaa siksikin, että hän opiskelee Kajaanin Ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi. ”Minulle sopimuksessa KPK:n kanssa oli tärkeää, että kokonaisuus on kunnossa. Nyt pääsen yhdistämään opiskelut, työn ja harrastuksen. Lisäksi päätöstä helpotti entuudestaan tuttujen Artun ja Kallen mukana oleminen.” kommentoi Vartia neuvottelujaan. ”On hienoa liittyä osaksi ammattitaitoista valmennustiimiä! Odotan innolla myös Emman kanssa työskentelyä, sillä hänellä on takanaan menestyksekäs pelaajaura ja sitä kautta varmasti paljon annettavaa oppia tulevaisuuden huippupelaajille.”

Pitkän meriittilistan upean pelaajauransa aikana kerryttänyt Emma Körkkö suuntaa uusiin haasteisiin motivaatiota täynnä. ”Todella innostuneena lähden tähän projektiin mukaan. Joukkueessa on paljon lupaavia nuoria pelaajia, joista monet ovat minulle entuudestaan tuttuja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kautta. Koen, että osaan auttaa heidän kehittymistään varsinkin taktisella puolella ja ulkopeliosaamisen kanssa. Sen lisäksi pyrin kehittämään joukkueen tukiharjoittelua entistä laadukkaammaksi.”

Kajaanin Pallokerhon edustusjoukkue kokoontuu täydessä laajuudessaan ensimmäistä kertaa leireilemään lokakuun lopulla. Heti lokakuun alusta seuran aikuispelaajien ja b-ikäisten laajempi rinki on aloittanut perusteiden luomisen ja tukiharjoittelun kohti pitkää talvea. Edustusjoukkueen pelaajauutisia tiedotetaan lähiaikoina.

Valmennustiimi somekuva