KPK nuorentuneella rungolla Ykköspesikseen – Airaksinen ja Korhonen valmennustiimiin!

KPK nuorentuneella rungolla Ykköspesikseen – Airaksinen ja Korhonen valmennustiimiin!

Kajaanin Pallokerho lähtee Ykköspesikseen nuorennusleikkauksen läpikäyneen joukkueen voimin. Edustusjoukkueen runko koostuu pitkälti viime kaudella suomensarjajoukkueessa esiintyneistä pelaajista, mutta muutoksiakin nähdään.

Viime kauden joukkueesta Hanna Airaksinen, Suvi Cederqvist, Minna Malinen sekä Jenni Perttunen ovat jäämässä sivuun pelikentiltä. Lisäksi Reeta Korhonen siirtyy pitämään välivuotta iloisten perheuutisten myötä. Uusina tulokkaina joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyvät viime kaudella Oulaisten Huimaa edustaneet Inka Soini (synt. 2001) ja Saaga-Angelia Raudasoja (synt. 2002). Muilta osin joukkue täydentyy pitkän tähtäimen suunnitelman mukaisesti seuran omista junioreista. Haastajaryhmän nimellä aloittavasta harjoitusryhmästä nousee syyskauden aikana 1-3 pelaajaa täydentämään ykköspesiksen rinkiä. – Viime kauden joukkueesta jää sivuun ennen kaikkea suuri määrä kokemusta. Uskon kuitenkin, että kesä 2018 ja ”Kasvun vuosi” ovat luoneet nuoremmalle osastollemme hyvät edellytykset ottaa suurempaa vastuuta ja astua esiin uusina johtajina, näkee pelinjohtajana jatkava Arttu Jurvakainen. - Uudet tulokkaamme ovat lupaavia ja motivoituneita urheilijoita, joiden pelaaminen päättyneellä kaudella tyttöjen superpesiksessä ja naisten suomensarjassa oli vakuuttavaa. Molemmat opiskelevat Sotkamon urheilulukiossa ja ovat halukkaita ottamaan seuraavan askeleen urallaan, jolloin pelaaminen KPK:ssa on luonteva ratkaisu. Uskon tilanteen palvelevan hyvin kaikkia osapuolia, Jurvakainen jatkaa.

Airaksinen ja Korhonen pelikentältä valmennustiimiin

Vaikka kummankin pelaajaura on tällä hetkellä jäämässä tauolle, eivät kauden 2018 päätteeksi Ykköspesikseen nousseen joukkueen takuunaisina toimineet Hanna Airaksinen ja Reeta Korhonen ole jättämässä joukkueen toimintaa täysin. Molemmilla on vahva halu ja kiinnostus olla kehittämässä ja auttamassa kajaanilaista pesäpalloilua kohti entistä parempaa huomista. Näin ollen siirtyminen valmennuksen pariin oli kaksikolle luonteva ratkaisu alkavalle harjoituskaudelle.
- Viime kaudelle palaaminen pelikentille oli antoisa kokemus. Pelaaminen oli hauskaa, eikä palo lajiin ole kadonnut mihinkään! Tässä kohtaa kuitenkin lisääntyneet siviilielämän kiireet aiheuttavat sen, että en koe voivani sitoutua harjoitteluun korkeamman sarjatason vaatimalla tavalla. Haluan kuitenkin nähdä joukkueen kasvutarinan jatkon ja auttaa siinä, joten siirtyminen valmennuksen tueksi on mielenkiintoinen seuraava askel, kertoo KPK:n vuoden 2018 parhaana naispelaajana palkittu Airaksinen.
Lautasen äärellä viime kaudella suomensarjaa hallinnut Reeta Korhonen on samoilla linjoilla:
- Päättyneen kauden jäljiltä jäi erittäin positiivinen maku ja roppakaupalla haluja pelata palloa. Ensi kevät tuo kuitenkin lisäystä perheeseen ja uuden elämänvaiheen, joten pesiksen suhteen pitää laittaa asioita taas paremmin perspektiiviin. Ehkäpä tässä on nyt se riittävä syy pysyä pois pelihommista ainakin yhden kesän ajan, Korhonen nauraa. – Annettavaa lajille ja etenkin lukkaritoimintaan varmasti on, joten haluan ehdottomasti olla mukana tukemassa meidän naperoiden kasvua kohti parrasvaloja. Sehän on minullekin ihan hyvää harjoitusta tulevaa roolia varten, lukkarivalmentajaksi siirtyvä Korhonen jatkaa pilke silmäkulmassa.

KPK:n naispelaajat ja valmennus 15.10.2018:

Ykköspesis  Haastajaryhmä 
Juvonen Heta (2000) Hakala Silja (2002)
Kemppainen Mari (1999) Jokela Tiia (2003)
Leskinen Mette (2001) Jääskeläinen Veera (2002)
Markkanen Oona (1996) Kaipainen Veera (2002)
Moilanen Sara (2000) Mattila Elisa (2002)
Piirainen Krista (1999) Määttä Eerika (2000)
Pikkarainen Nelli (1999) Määttä Katri (2001)
Raudasoja Saaga-Angelia (2002) Nevalainen Vilma (2004)
Ronkainen Salla (1998) Piironen Roosa (2002)
Soini Inka (2001) Salminen Emmi (2001)
Tuononen Oona (2001) Selinko Sanimaria (1996)
Rinki täydentyy haastajaryhmästä syyskauden aikana. Tegelberg Salla (2002)
  Toppinen Soja (2000)
  Tuikka Nea (2004)

Valmennus:
Arttu Jurvakainen (pelinjohtaja, vastuuvalmentaja)
Paavo Haverinen (apuvalmentaja, 2.pelinjohtaja)
Hanna Airaksinen (apuvalmentaja)
Reeta Korhonen (lukkarivalmentaja)

Saaga-Angelia Raudasoja (ylh) ja Inka Soini edustivat kaudella 2018 Oulaisten Huimaa. Kuvat: Kia Hannus
Välivuodelle jäävä Reeta Korhonen toimii tulevalla kaudella Kajaanin Pallokerhossa lukkarivalmentajana. Kuva: Sara Kemppainen

pdf icon 20px Tiedote PDF-muodossa