KPK naiset varmisti suomensarjan lohkovoiton

KPK naiset varmisti suomensarjan lohkovoiton

KPK:n naisten joukkue varmisti suomensarjan pohjoislohkon lohkovoiton ja pudotuspelien kotiedun runkosarjan viimeisessä ottelussaan lauantaina Rovaniemellä.

Vaikka KPK oli jättänyt muutaman avainpelaajansa kotiin keskittymään nousukarsintoihin, lohkon tyvijoukkue Napa-Pesis kaatui helposti 2-0 (7-2, 13-1).

KPK:lta puuttuivat Rovaniemeltä mm. lukkari Reeta Korhonen ja lohkon kärkilyöntitilaston (121 kl/onnistumispros. 84) ylivoimaisesti voittava Hanna Väisänen.

Korhosen tuuraajana lukkarina pelasi ensimmäisen suomensarjan ottelunsa D-tyttö Vilma Nevalainen. Ja hyvin pelasikin: löi ja toi 2 juoksua ja kärkilyönnit 5/8 ja pokkasi kakkospalkinnon. Ykköspalkittu oli 3-polttajana pelannut pääkotiuttaja Mari Kemppainen 5 juoksulla ja 10 kärkilyönnillä.

Nevalaisen tavoin ensikertalaisia joukkueessa olivat mm. C-tyttö Silja Hakala 2-kopparina ja etenijäjokerina 3 juoksua tuonut C-tyttö Elisa Mattila.

KPK pelasi runkosarjassa 16 ottelua ja voitti niistä 14. Juoksuero 279-90 kertoo hurjasta ylivoimasta sarjassa.

Lohkon muut joukkueet päättävät sarjan sunnuntaina. Oulusalo kohtaa viimeisessä ottelussaan Kempeleen ja nousee 3 pisteen voitolla tasapisteisiin KPK:n kanssa, mutta KPK:lla on yksi 3 pisteen voitto enemmän ja näin varma lohkovoitto.

Pohjoislohkon pudotuspelit alkavat 15.8. KPK aloittaa kotiottelulla ja kohtaa sarjanelosen, Muhoksen. Toinen ottelupari on Oulunsalo-Kempele. Lohkon loppuotteluun pääsee kahdella voitolla ja loppuottelun paras kolmesta-järjestelmällä voittaja karsimaan noususta ykköspesikseen.

KPK-Rovaniemi ottelun tilastot: www.pesis.fi/kilpailu/tulospalvelu