Tenavaleirin kuudes päivä

Tenavaleirin kuudes päivä

13.7. Kouvola

Perjantain sijoitusottelu ja samalla leirin päätösottelumme alkoi Voikkaan hiekkakentällä klo 11.30 +26 asteen hellelukemissa. Nesteen nauttimisesta oli siis syytä pitää erityistä huolta. Kamppeet oli pakattu jo aamupalan jälkeen bussiin ja peräkärryyn, sillä ottelun jälkeen ohjelmassa olisi lounas ja suoraan kotimatkalle lähtö.

Leirin avausottelumme MansePP vei juoksuin 17-10 ja nyt oli "revanssin" paikka. Kapteenimme Anni vei voiton hutunkeitosta ja KPK päätti aloittaa ulkovuorolla saaden näin tasoittavan sisävuoron itselleen. KPK:n ulkopeli oli alusta saakka kunnossa ja vastustaja joutui tyytymään kahteen juoksuun ensimmäisessä vuorossaan. Omalla vuorollaan KPK onnistui kolme kertaa ottaen johtoaseman heti ensimmäisessä vuoroparissa. Toisessa vuoroparissa Manse onnistui hankkimaan vain yhden juoksun, kun KPK puolestaan kotiutti kaksi etenijäänsä. Vähäiset juoksut kertovat molempien joukkueiden olleen täysillä mukana myös ulkopelissään. Kolmannessa sisävuorossa tamperelaiset laittoivat kaikkensa peliin tehden neljä juoksua ja siirtyen ottelussa johtoon lukemissa 5-7. KPK:lla oli kuitenkin tasoittava vuoro käyttämättä. Tasoittavan kahden juoksun jo synnyttyä ajolähtö oli päällä useampaankin otteeseen, kunnes lyöntinumerolla 8 pelannut Roosa vihdoin ratkaisi ottelun voiton KPK:lle lyömällä kotiin kaksi etenijää! Otteluajan ollessa täynnä peli vihellettiin päättyneeksi heti ratkaisun synnyttyä, vaikka KPK:lla olisi vielä ollut lyöjä käytettävissä ja etenijöitä kentällä. Tämän ottelun voittajasta ei siis jäänyt epäselvyyttä. Voitto KPK:lle lukemin 9-7.

 

KPK otti voitolla leirin pelisarjan sijan 7. Sarjassa oli joukkueita yhteensä 30. Sija 7 on nuorelta joukkueeltamme uskomattoman hieno suoritus. Vielä sitäkin tärkeämpänä pelaaminen oli iloista, reilua ja kaveria kannustettiin huolimatta ajoittaisista tappioista. Ja kun kaiken tämän kruunasi vielä voitto MansePP:n joukkueesta, jolle avausottelussa hävittiin, niin parempaa päätöstä ei leirille olisi voinut toivoa!

Ottelun jälkeen palkittiin joukkueesta koko leirin ajan otteluista tsempparina Veera ja onnistujana Venla! Sitten suunnattiin Naukion ruokailukoululle lounaalle, jonka jälkeen bussin nokka kääntyi kohti Kajaania. Syömään pysähdyttiin Pitkälahden ABC:lle, josta perille Kajaaniin saavuttiin hieman ennen puoli kahdeksaa illalla.

Otteluohjelma ja tulokset:
https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8206

Vuoden 2019 valtakunnallisten pesisleirien ajankohdat:
https://www.pesis.fi/pesisnuoret/?x143751=38117604

K-Mikko Vaismaan ajatuksia pesäpallosta:
https://youtu.be/iFpUW33TuOM