Suurleiri 2016 Raumalla

Suurleiri 2016 Raumalla

Suurleiri 2016 järjestettiin 3.7–8.7.2016. Kajaanin ja Vuokatin yhteinen D-tyttöjoukkue lähti kohti Raumaa pitkän matkan vuoksi kuitenkin jo lauantaina 2.7 klo 10 kun bussi starttasi Vuokatista Kajaanin kautta Raumalle. Perille saavuttiin illalla kahdeksan maissa, jolloin tavaroiden purkamisen ja majoittumisen jälkeen saatettiin hyvillä mielin nukkua hyvät yöunet ennen leiripelien alkua.

kuva 1

Sunnuntaina ensimmäinen peli oli vasta klo 14.00, joten aamupäivällä joukkueella oli aikaa kierrellä hieman Vanhaa Raumaa, jonne toinen vetäjämme Lauri oli suunnitellut muutamia rasteja tytöille. Vanhan Rauman Amazing Racen voitti tiimi, johon kuuluivat Elisa, Immo, Sole ja Veera. Kaikille tiimeille oli kuitenkin leikkimielisen skaban jälkeen annettava tunnustusta hienosti löydetyistä paikoista.

kuva 2

Leirin ensimmäinen peli oli sunnuntaina Rauman Feran E1- joukkuetta vastaan, jonka joukkue voitti lukemin 5-14. Alkujännitys näkyi tyttöjen otteissa, mutta tarvittavat juoksut saatiin tehtyä Rauman tyttöjen hyvää ja nopeaa ulkopeliä vastaan. Myös ulkopelissä saimme pidettyä vastustajan hyvätkin lyönnit kurissa.

kuva 3

Maanantaina oli vuorossa tiivis pelipäivä, sillä sunnuntain yhden pelin vuoksi edessä oli kolme alkusarjan peliä Nivalaa, Veteliä ja Peräseinäjokea vastaan. Nivala oli tuttu vastus jo aluesarjasta, jolloin joukkueemme hävisi puhtaasti Nivalan tytöille. Kello 8.30 alkanut peli oli kuitenkin joukkueemme osalta melkoista juoksujuhlaa, kun voitto Nivalasta irtosi lukemin 18-2. (Osasyynä hyviin lyönteihin saattoi olla myös aamupuuro, jota varsinkin Silja oli syönyt, sillä hän paukutti pelin aikana kolme takalaitonta.) Pelit jatkuivat klo 10.30, jolloin voitto napattiin Vetelistä luvuin 10-19.

kuva 4

kuva  5

kuva  6

Kolmen voiton myötä oli selvillä, että joukkueemme on mukana 16 parhaan joukossa, mutta vielä oli edessä alkulohkon kärkikamppailu PeToa vastaan, jossa tytöt näyttivät osaamisensa tiukoissa paikoissa, kun Pedon kärkietenijät saatiin poltettua ja koville lyöjille ei jäänyt mahdollisuutta ratkaista peliä vastustajalle. Mailan varressa tytöt tekivät riittävän määrän juoksuja, jolloin voitto irtosi loppulukemin 5-4 ja olimme alkulohkomme voittajia.

välikuva

Vaikka maanantaina oli pelattu jo kolme peliä, niin pelit jatkuivat edelleen, sillä jatkosarja käynnistyi vielä maanantai-iltana, jolloin vastaamme asettui Espoon kovalyöntinen joukkue. Peli lähti käyntiin tasaisesti, sillä ensimmäisen vuoroparin jälkeen oltiin tasatilanteessa 3-3, mutta Espoolaisten tullessa toiselle sisävuorolle meidän ulkopelimme ei enää kestänyt vastustajan hyviä ja kovia lyöntejä, vaan vastustaja takoi kentästämme peräti 9 juoksua. Väsymys alkoi tässä vaiheessa näkyä joukkueen otteissa, kun pelattiin jo neljättä peliä samalle päivälle. Peli Espoota vastaan päättyi lopulta lukemiin 17-8 ja kärsimme ensimmäisen tappiomme leirillä.

Tiistaina vuorossa oli kaksi jatkosarjan peliä Jalasjärvi valkoista ja Pori valkoista vastaan. Edellisen illan väsymyksestä ei ollut enää tietoakaan, kun tytöt takoivat molemmissa otteluissa tauluun hurjat juoksulukemat, Jalasjärvi kaatui juoksueroon 23-2 ja Pori lukemin 19-5. Näin ollen joukkue oli selvittänyt tiensä 8 parhaan joukkoon ja matka sai jatkua kohti ylempää loppusarjaa.

kuva  7

Tiistaina pelit päättyivät jo iltapäivällä, joten päätimme unohtaa pesäpallon hetkeksi ja suuntasimme Poriin, jossa kävimme yhdessä syömässä ja ostoksilla.

kuva  8 

kuva 9

Keskiviikkona edessä oli (ainakin) tyttöjen osalta kauan odotettu diskopäivä, jota ennen oli kuitenkin vuorossa loppusarjan ensimmäinen peli Ruovettä vastaan. Iltapäivän pelissä edettiin tasaisissa merkeissä ja viimeiseen neljännen tasoittavaan ulkovuoroon lähdettiin yhden juoksun karkumatkalta. Ruovesi rakensi omalla tasoittavallaan ajolähdön, josta syntyi tasoitusjuoksu 10-10, mutta sen jälkeen jatkuneesta ajosta saimme tehtyä palon ja peli päättyi tasalukemiin 10-10 ja pistetilimme kasvoi näin ollen pisteellä.

kuva 10 

kuva 11

Torstaina homma jatkui aamupäiväpelillä Hyvinkään Tahkoa vastaan. Peli eteni tasaisesti, kunnes Hyvinkää tuli neljännen aloittavalle ja osittain hyvienkin lyöntien ansiosta teki peräti 7 juoksua, johon emme pystyneet omalla tasoittavallamme vastaamaan. Ottelu päättyi siis Hyvinkäälle lukemin 7-11 ja oma pääsymme välieriin ei ollut enää pelkästään omissa käsissämme.

Iltapäivällä loppusarjan viimeisessä pelissä vastaan asettautui voitosta voittoon aiemmin leirillä kulkenut Jalasjärvi sininen, joka ennakoiden mukaan tiedettiin kovalyöntiseksi porukaksi. Ottelu Jalasjärveä vastaan oli ensimmäinen peli, jossa satoi koko leirin aikana ja sade varmasti osaltaan vaikutti molempien joukkueiden sisä- että ulkopeliin. Jalasjärvi karkasi ensimmäisessä vuoroparissa jo 5-1 johtoon, mutta saimme hyvillä lyönneillä ja osittain myös vastustajan räpylävirheillä kurottua eron kiinni ja pääsimme viidennen vuoroparin aloittavalla 7-8 johtoon. Tämä johtoasema saatiin pidettyä, kun saimme tehtyä Jalasjärven tytöistä kolme paloa upeilla ulkopelisuorituksilla. Peli päättyi meidän voittoon 7-8 ja mahdollisuutemme välieriin oli vielä mahdollista, jos Ruovesi voittaisi tulevassa pelissään Hyvinkään, eikä juoksuero kasvaisi yli 6 juoksun.

kuva 12

Pelin jälkeen jäimme vielä järjestelyvuoroon kyseiseen Ruovesi-Hyvinkää peliin ja saimme todistaa paikan päällä, kun Ruovesi voitti tiukan väännön jälkeen Hyvinkään tytöt 6-5 ja näin ollen paikkamme välierissä oli varma, kun sijoituimme toiseksi lohkossamme Jalasjärven jälkeen.

kuva  13

Torstai-iltana oli vuorossa leirin itä-lännet, jossa joukkuettamme edusti Salla, joka sai pelata omaa tuttua paikkaansa 1-vahtina ja sisäpelissä numerona 7. Itä voitti lännen juoksuin 12-14.

Perjantaina oli vuorossa viimeinen leiripäivä ja tietenkin heti aamusta välieräpeli Pattijoen 02/03 joukkuetta vastaan. Aloitimme ottelun sisältä ja saimme tehtyä 6 juoksua ja pidettyä Pattijoen 2 juoksussa. Toisessa vuorossa meidän sisäpelimme aukesi ja taoimme taululle lukemat 2-16, jonka jälkeen Pattijoki sai muutaman juoksun sisävuorollaan. Neljänteen ja viimeiseen Pattijoen tasoittavaan lähdettiin lukemin 6-16, ja vastustaja saikin oivan lyöntivireen päälle ja sai hyvillä lyönneillä kavennettua tilannetta juoksu juoksulta. Aivan loppuun asti Pattijoen rynnistys ei kuitenkaan riittänyt, vaan saimme tehtyä ratkaisevan palon kotipesään läpilyönnistä ja peli päättyi lukemiin 14-16 ja näin ollen olimme suoriutuneet finaaliin! Toisessa välierässä Jalasjärvi oli kaatanut Pedon hurjin lukemin 20-0 ja näin ollen finaalissa vastassa oli jo edellispäivänä vastassa ollut Jalasjärvi sininen.

Voitetun välierän jälkeen oli useamman tunnin mittainen tauko ennen finaalipeliä, joten käytimme ajan hyödyksi ja pakkailimme tavaroita jo valmiiksi kasaan, jotta ne olisivat valmiina kotiinlähtöä varten.

kuva 14

Iltapäivällä klo 14 oli sitten vuorossa finaali ja lähdimme otteluun sisältä, jossa saimme tehtyä yhden juoksun. Jalasjärvi vastasi omalla tasoittavallaan tehden kaksi juoksua, mutta joukkue ei antanut periksi vaan toisen aloittavalla saimme lyötyä kolme juoksua ja siirryimme hetkeksi 2-4 johtoasemaan. Jalasjärvi tasoitti omalla sisävuorollaan pelin 4-4. Kolmannessa vuorossa emme saaneet mitään aikaiseksi, kun neljän lyöjän aikana vastustaja teki kolme paloa ja Jalasjärvi pääsi kolmannen tasoittavalle lyöntivuoroon. Jalasjärvi teki yhden juoksun ja hetken vaikutti siltä, että lisäjuoksuihin ei ollut mahdollisuutta, kun viimeisenä lyöjänä Jalasjärven numero 5 joutui lyömään tyhjään kenttään. Mainiolla, aivan takarajalle suuntautuneella lyönnillä Jalasjärven numero 5 kiersi kuitenkin kunnarin ja pääsi vielä tuulettamaan 7-5 johtojuoksua meidän harhaheitolla. Neljännessä sisävuorossa saimme taas lyöntivireen päälle ja teimme hienoilla lyönneillä kaksi juoksua ja tasoitimme tilanteen. Enempää juoksuja emme kyenneet tekemään ja neljännen vuoroparin tasoittavalle lähdettiin lukemista 7-7. Tässä vaiheessa ulkopelissä räpylä piti kaikilla tytöillä ja Jalasjärvi ei saanut tehtyä juoksua, joten ottelussa edettiin viidenteen vuoropariin. Aloittavalla saimme hieman vastustajan avustamanakin tehtyä kolme erittäin tärkeää juoksua ja kun Jalasjärvi pystyi tekemään hyvän ulkopelimme ansiosta vain yhden juoksun oli ottelu ratkennut ja Kainuun tytöt olivat pelisarjan voittajia numeroin 8-10!!

kuva 15

kuva 16

kuva 17

Joukkueessa pelasivat: Juulia Eerola, Silja Hakala, Veera Immonen, Tiia Jokela, Veera Jääskeläinen, Veera Kaipainen, Saimi Lähdetniemi, Ronja Lämsä, Elisa Mattila, Oona Mertanen, Sole Piirainen, Elli Pulkkinen ja Salla Tegelberg. Pelinjohtajina toimivat Minna Kettunen ja Lauri Jokela ja huoltajana leirillä oli mukana Matti Hakala.