Maahanmuuttajille pesisoppia Kajaanissa

Maahanmuuttajille pesisoppia Kajaanissa

Lähes 60 maahanmuuttajaa sai tutustua Suomen kansallispeliin pesisiskussa Kajaanissa keskiviikkona. Samalla he saivat konkreettisesti tutustua Suomen kevään oikkuihin, sillä Liikuntapuiston pesisstadionilla pidettyä harjoitusta tervehdi välillä lumisade, mutta se ei intoa sammuttanut.

Maahanmuuttajien pesistapahtuman järjestivät yhteistyössä Kainuun Pesis, Kajaanin Pallokerho ja aloitteen tapahtumasta tehnyt Kajaanin kaupunki. Ohjaajana toimi Kainuun Pesiksen seurakehittäjä Teemu Huhtakangas.

Pesisopin saaneita maahanmuuttajia oli monesta maasta: mm.Afganistanista, Irakista, Somaliasta ja Syyriasta. Osa oli ohjaajille jo tuttuja viime vuoden vastaavasta tapahtumasta, osa maahanmuuttajista oli tullut Kajaanin vain muutama kuukausi sitten.

Kun pesäpalloa ryhtyy opettamaan ulkomaalaisille, on kaikki aloitettava aivan alusta. Alkuun on vaikeaa jopa hahmottaa, miten räpylä käteen pannaan.

Lyömisen moni oppi jopa yllättävän nopeasti, vaikka pystysyöttöön osuminen on alkuun hankalaa ja itse syöttäminen jopa vielä hankalampaa. Yksi lyöntiryhmä muuttikin syöttämisen nopeasti baseballin tapaan heitoksi ja harjoituksen vastapalloon lyömiseksi.

KPK kampanjoi päättyneellä viikolla muutenkin pesäpallon tunnetuksi tekemiseksi Kajaanissa. Tiistaina seura järjesti Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä kaiken kansan pesistreenit, kuten maan 70 muuta seuraa samaan aikaan. Kaikille avoin treeni-ilta veti liikuntapuistoon parikymmentä miestä ja naista.

Torstaina olivat vuorossa KPK:n pesiskoulun kesäkauden avajaiset, nekin kaikkea muuta kuin kesäisessä säässä. Pesiskouluun uskaltautui tällaisessa säässä parikymmentä tyttöä ja poikaa. 6-13-vuotiaiden pesiskoulu jatkuu toukokuussa tiistaisin ja torstaisin kello 17 liikuntapuistossa, ja mukaan ehti viikolla ensi viikollakin.

Kajaaniin pakolaisina tulleet maahanmuuttajat saivat oppia Suomen kansallispelistä Kainuun Pesiksen, Kajaanin Pallokerhon ja Kajaanin kaupungin yhdessä järjestämässä päivän pesiskoulussa.

KPK:n toimiston yhteystiedot

Osoite: Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Toimisto avoinna

Ke - To klo 9:30 - 15:00

 

Yhteydenotto ja palaute

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Puhelin: 08 - 6130 915