KPK luopuu naisten superpesiksestä ja anoo ykköspesispaikkaa

KPK luopuu naisten superpesiksestä ja anoo ykköspesispaikkaa

Kajaanin Pallokerho ei jatka naisten superpesiksessä kaudella 2018. Seuran johtokunta päätti luopumisesta kokouksessaan lauantaiaamuna. Samalla johtokunta päätti, että seura ryhtyy valmistelemaan paikan anomista naisten ykköspesiksessä tulevalle kaudelle.

Sarjasta luopumisen syynä on superpesistasoisten pelaajien vähyys ja etenkin omien kasvattien puuttuminen edustusjoukkueesta. Viime kesän joukkueesta Laura Karjalainen siirtyy Tampereelle Mansen mestarijoukkueeseen, Jenna Siira Lappeenrannan Pesä Yseihin ja Petra Väistölä palaa kasvattajaseuraansa Siilinjärven Pesikseen. Myös Iina Lehtinen ja Netta Rummukainen ovat hakemassa uutta seuraa, ja osa avainpelaajista miettii uransa lopettamista.

Luopumispäätökseen vaikutti myös se, ettei joukkueelle löytynyt superpesistason pelinjohtajaa parin kuukauden etsimisestä huolimatta. Joukkuetta kolme vuotta valmentanut ja ykkösestä superpesikseen johtanut Saku Komulainen ei ollut enää valmis jatkamaan tehtävässä.

Sen sijaan taloudellisesti seuralla olisi ollut valmius jatkaa pääsarjassa. Joukkue teki ensimmäisen superpesiskauden 2016
jälkeen ylijäämäisen tilinpäätöksen, ja samoin tapahtunee nytkin. Seura on pystynyt hoitamaan velvoitteensa pelaajille ja
verottajalle.

Luopumisesta huolimatta nais- ja tyttötoiminta jatkuu Kajaanissa entisessä laajuudessa. Seuralla oli päättyneellä kaudella joukkue suomensarjassa ja B19-, C16-, D14-, E12- ja F10-tyttöjen joukkueet, C-tyttöjä jopa kaksi joukkueellista.

Pelaajapolun jatkamiseksi ja omien juniorien kehittämiseksi KPK selvittää, onko sillä jo ensi kesäksi mahdollisuus saada joukkue valtakunnalliseen ykköspesikseen ja jatkaa toisella naisjoukkueella suomensarjassa. Näin halutaan varmistaa, että seuraavassa superiin nousevassa KPK:n joukkueessa on enemmän kuin yksi oman seuran kasvatti. Viime kesänä se oli Laura Karjalainen.

KPK:lla oli päättyneellä yhteensä 131 lisenssipelaajaa, tuomaria ja valmentajaa sekä yli 60 harrastepesispelaajaa. Superpesikseen KPK nousi syksyllä 2015 voitettuaan ykköspesiksen sarjan kaikkien aikojen suurimmalla pistemäärällä ja pelasi näin pääsarjassa kaksi kautta. Päätttyneellä kaudella joukkue sijoittui 10:nneksi ja jäi niukasti ulos kahdeksan parhaan pudotuspeleistä.

--

Lisätietoja:
naisten 2017 joukkueenjohtaja Tapani Kyllönen 0500-689 601
puheenjohtaja Jorma Säkkinen 050-551 1160

KPK:n toimisto avoinna

Ma - Ti klo 9:30 - 15:00

Osoite /posti:
Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 Kajaani

KPK:n toimiston yhteystiedot

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Yhteydenotto ja palaute

Kajaanin Pallokerho

Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelin: 08-613 0915