Otteluraportti KPK - Lapua 14.7.

Otteluraportti KPK - Lapua 14.7.

Räpylävirheet kostautuivat - Lapua vei pisteet Liikuntapuistosta

Kajaanin Pallokerho pelasi monin paikoin kelvollista pesäpalloa, mutta yksi kehno ulkovuoro per jakso jätti pistesarakkeen nollille, kun mestarisuosikki Lapuan Virkiä vei pisteet Kajaanista suoraan 0-2 (2-5, 3-5). KPK:n onnistujina palkittiin ulkopelissä mainiosti esiintynyt ja sisälläkin yhden lyödyn ja yhden tuodun kirjauttanut 1-vahti Jenna Siira, sekä niin ikään ulkona erinomaisia otteita esittänyt ja vaihtolyöntipelissä tärkeitä onnistumisia kerännyt joukkueen kapteeni Tiia Kääriäinen (1 tuotu). Kääriäinen palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen ja toi paljon toivottua happea joukkueen ykköskärjen pelaamiseen.

Hallitseva hopeamitalisti heilutti tahtipuikkoa ottelun alussa. Virkiä rakenteli takatilanteen ykköskärejstään ja lyöjätilastoa johtava Janette Lepistö iski ottelun avausvuorossa Paula Salorannan kotiin. Toisessa vuorossa Virkiän ensimmäisenä lyöjänä toiminut Mirka Rintamäki yllätti KPK:n kakkospuolen ja sivuaidan avustuksella Rintamäki kiersi peräti kolmoselle asti, tilanne 2-0. Vaara Pesis heräsi taisteluun toisen lopettavalla. Ensin Jenna Siiran kakkospuolen lyönti poltteli lapualaisräpylässä mahdollistaen Essi Saastamoisen karkaamisen kotiin ja heti perään Reeta Liuski tinttasi pallon 3-koppari Salorannan eteen. KPK pelasi pitkää sisävuoroa ja lyöntikierroksen loppupuolella uudelleen mailan varressa esiintynyt Siira pääsi yrittämään vielä johtojuoksua, mutta koukkunäpäys ei aivan riittänyt Kääriäisen kotiuttamiseen. Lapua ratkaisi ensimmäisen jakson viimeisellä sisävuorollaan. Virkiä iski kaksi juoksua räpylävirheiden seurauksena, kun ensin Elli Kattelus kotiutti Emmi Pippolan ja perään Emma Kiviniemi löi Niina Kepon kotiin. Jatkohurmoksessa Paula Saloranta iski merkistä väliin ja tilanne oli 2-5. Kotijoukkue ei onnistunut omalla tasoittavallaan takatilanteen rakentelussa, joten nämä jäivät myös jakson päätöslukemiksi.

Toiselle jaksolle Kajaani tuli kovalla asenteella. Heti ensimmäinen vuoro tuotti tulosta kahden juoksun arvoisesti: ensin Liuski iski jälleen ottamattoman lyönnin, jolla Kääriäinen toi avausjuoksun. Toisena onnistui Essi Saastamoinen, jonka hermopallo saatteli Iina Lehtisen kotiin. 2-0 johto oli kuitenkin sangen lyhytaikainen riemu, kun Virkiä onnistui kuittaamaan tilanteen heti tasoittavallaan. Ensin onnistui jälleen parivaljakko Lepistö-Saloranta ja tasoittajina kunnostautuivat Maaret Ahonen ja Niina Keppo. Toinen vuoropari oli molempien osalta juoksuton. Kolmannessa vuorossa KPK siirtyi jälleen johtoon, kun Riikka Karppisen kumurilyönti saatteli Inka Ronkaisen kotipesän turviin. Virkiä sai kuitenkin jälleen kovassa paikassa KPK:n räpyläpelin horjumaan. Edelliseltä jaksolta tuttu kaava toistui: kaksi kotiutusta pienellä ulkopelin avustuksella ja kolmas juoksu ottamattomalla välilyönnillä. Kajaanilaisten viimeinen sisävuoro oli toisellakin jaksolla alavireinen, joten pohjalaiset pääsivät tuulettamaan otteluvoittoa 0-2.

KPK:n palkitut
I Tiia Kääriäinen
II Jenna Siira

Ottelun tilastot:
http://www.pesistulokset.fi/pesis/tulospalvelu/online/29441t.html

KPK:n toimisto avoinna

Ma - Ti klo 9:30 - 15:00

Osoite /posti:
Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 Kajaani

KPK:n toimiston yhteystiedot

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Yhteydenotto ja palaute

Kajaanin Pallokerho

Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelin: 08-613 0915