Otteluraportti Oulu - KPK 29.6.

Otteluraportti Oulu - KPK 29.6.

Muhokselta tuomisena yksi piste - Katkonpaikat jäi käyttämättä

Kajaanin Pallokerhon superpesisjoukkue haki yhden pisteen vierasottelusta Oulun Lipottaria vastaan. Nousijajoukkue voitti Muhoksen Ponkilassa pelatun ottelun kotiutuskisassa 2-1 (0-1, 3-2, 0-0, 3-0).

Kovassa sadekuurossa alkaneen ottelun ensimmäinen jakso oli puolin ja toisin nihkeähköä sisäpeliä, mutta toisaalta ulkokentät käyttivät palojen paikat tehokkaasti. Tästä kertoo jo kotiutusyritysten määrä: kotijoukkue yritti kotiutusta jaksolla kolmesti vierailija KPK:n neljää yritystä vastaan. Jakson ainokaisen iski Kajaanille toisessa vuoroparissa Roosa Hussa, jonka kova viistomailaveto poltteli kotijoukkueen polttolinjassa niin, että Essi Saastamoinen ennätti kotipesän suojiin. Hussa oli ensimmäisen jakson ehdoton hahmo, sillä ulkopelissä nuori etukenttäpelaaja vastasi Kajaanin osalta viidestä tehdystä palosta. Yksi juoksu riitti turvaamaan Vaaralle jaksopisteen 0-1.

Toisella jaksolla parantuneiden sääolojen myötä alkoi kuivua myös ruuti. Juoksunteon aloitti emäntien kapteeni Emilia Linna, joka iski lujaa kolmossaumaan Ella Korpelan juostessa kotiin. Lipottaret karkasi toisessa vuorossa jo 0-2 johtoon, nyt lyöjänä Anna Hemmilä ja tuojana Eveliina Lämsä. Vierasjoukkue nousi vielä taistelemaan tosissaan, kun jokeritaituri Iina Lehtinen iski kolmannessa vuorossa kakkossaumasta Saastamoisen kotiin. Tätä ennen Juulia Eskmanin kolmosjatkelyönti karkasi ykköstilanteessa maisemiin saakka, mutta kahdelta juoksulta näyttäneen lyönnin lopputulos oli lopulta pitkän ja märän ruohikon vuoksi ainoastaan kolmostilanne ja palo kunnaria yrittäneestä Eskmanista. Tasoitusjuoksu nähtiin neljännen aloittavalla, kun Lehtinen löi aikalisän jälkeen loistavan kääntövarren kolmosrajaan ja tuulennopea Netta Rummukainen kiisi kotipesän suojiin. "Totta kai tuntui henkilökohtaisesti ihan hyvältä saada onnistumisia myös takatilanteeseen. Kuitenkin päällimäisenä mielessä on tietysti harmitus, kun joukkueen ei pystytty tätä peliä voittamaan", totesi ykköspalkittu Lehtinen pelin jälkeen.
Jatkotilanteessa KPK:lla oli todellinen mahdollisuus ajaa oululaiset todella ahtaalle, mutta palottomasta tilanteesta ei lopulta syntynyt johtojuoksuja. Näin Lipottaret tuli viimeisen tasoittavalle hakemaan jaksovoittoa tilanteessa 2-2. Ottelu venyikin supervuoroon, kun jokeripaitaan vaihdettu Linna iski kahden palon tilanteessa painepallon linjaan ja Anna Hemmilä toi loppunumeroiksi 3-2.

Supervuorossa Lipottaret aloitti sisältä. Kajaanilaisten etukenttä oli heti valppaana ja tuhosi Oulun ykköskärjen hyökkäyksen kahden palon arvoisesti Jenna Siiran ja Leena Ojasen mainioilla ulkopelisuorituksilla. Vuoron lopun ajan KPK:n ulkokenttä piti tehokkaasti etenijät pois pesiltä, eikä Oulu saanut lopulta enää kunnon hyökkäystä aikaiseksi. KPK pääsi tasoittamaan supervuoroa herkullisessa katkaisun paikassa tilanteessa 0-0. Kajaanilaisten otteet eivät kuitenkaan enää olleet aivan terävimmillään, eikä supervuorossa nähty parhaita lyönti- tai etenemissuoritiksia. Mahdollinen katkon paikka jäi lopulta torsoksi, kun vierailijakaan ei saanut takatilannetta aikaiseksi.

Ottelu venyi supervuoropariin. Lipottaret avasi väkevästi, kun toisen parin lyöjä Siri Eskola iski pallon merkistä väliin ja heti perään Juulia Salonen onnistui niin ikään välilyönnillä. Johtoa lisäsi vielä Sara Kinnunen, joka löi pallon hivenen ulkokentän avustamana maissa 2-kopparille saakka. KPK tuli tasoittavalleen siis takaa-ajoasemassa 3-0. Kun kajaanilaisten kahden ensimmäisen parin suunnitellut hyökkäykset eivät onnistuneet alkoi tilanne olla ahdas. Myös kolmas pari, Saastamoinen-Eskman jäi juoksuitta, joten kahden viimeisen parin tehtäväksi jäi lyödä tavallisen onnistumisen lisäksi kunniajuoksu. Neljännen parin Reeta Liuski yrittikin mielipaikkaansa kolmospuolella, mutta ei onnistunut. Näin viides pari ei käynyt lyömässä lainkaan, vaan Oulu pääsi juhlimaan kahta pistettä.

Tulevana viikonloppuna mitellään Itä-Länsi -ottelut Imatralla. KPK:sta naisten arvo-otteluun valittiin Riikka Karppinen ja Laura Karjalainen. B-tyttöjen ottelussa esiintyvät Inka Ronkainen ja Roosa Hussa. Sarjaottelut KPK:lla jatkuvat ensi viikolla, kun Pohjanmaan tuplakiertueella pelataan ensin tiistaina Seinäjoella ja keskiviikkona Lapualla.

KPK:n palkitut:
I Iina Lehtinen
II Laura Karjalainen

Ottelun tilastot:
http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=28-2-0&id=29691t

KPK:n toimisto avoinna

Ma - Ti klo 9:30 - 15:00

Osoite /posti:
Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 Kajaani

KPK:n toimiston yhteystiedot

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Yhteydenotto ja palaute

Kajaanin Pallokerho

Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelin: 08-613 0915