Otteluraportti KPK - Pesäkarhut 27.6.

Otteluraportti KPK - Pesäkarhut 27.6.

Porin Pesäkarhut katkaisi KPK:n voittoputken - Puisto pitelemätön Liikuntapuistossa

Kajaanin Pallokerhon juhannustauolta paluu ei jatkanut taukoa edeltävää neljän ottelun voittoputkea. Sarjan mestarisuosikkeihin kuuluva Porin Pesäkarhut haki pisteet Kajaanista lukemin 0-2 (2-3, 2-6). Ottelun ratkaisupelaaja oli vierailijan jokeritykki Susanna Puisto, joka oli mailan varressa sataprosenttisessa vireessä ja löi Porin juoksuista neljä.

Puisto avasi pelin ottelun ensimmäisessä vuorossa lyömällä hidastetullaan kärkietenijä Henna Jukan kotiin. Pesäkarhut saivat yrittää juoksuntekoa uudelleenkin, mutta Meea Lehtisen sivallus päätyi Jenna Siiran hansikkaaseen kahden palon arvoisesti. Kotijoukkue tuli tasoittavalleen tilanteessa 0-1 ja tasoitus syntyikin: Reeta Liuskin luja laakaveto kakkoskoppari Aino-Kaisa Mantereen eteen saatteli Laura Karjalaisen kotiin. KPK:n jatkotilanteet siunautuivat kakkoskärjen Juulia Eskmanille ja Roosa Hussalle, eikä lisäjuoksuja nähty. Toinen vuoropari oli molempien osalta juoksuton, joten tasatilanteessa siirryttiin kolmanteen vuoroon. Pori onnistui uudestaan kaksikon Puisto-Juka toimesta Puiston lyötyä kylmästi viimeisellään kakkossauman puhki. Kolmannen lopettavalla iski kotijoukkueesta syntymäpäiväänsä viettänyt Netta Rummukainen: painuva kentällemenolyönti Mantereen eteen pomppasi kovasta Liikuntapuiston kentän pinnasta korkeuksiin ja painui taka-aitaan. Netta kiersi kunniajuoksun ja tasoitti ottelun. Lisäjuoksuihin oli jälleen mahdollisuudet, mutta Porin ulkokenttä kesti. Viimeisessä vuorossa Puisto iski kolmannen kerran: nyt hän iski lyhyttä lyöntiä etukenttään ja sarjan nopeimpiin etenijöihin kuuluva Milla Lindström toi tilanteeksi 2-3. KPK ei saanut neljännen tasoittavalla enää kotiutustilannetta, joten jaksopiste matkasi Satakuntaan.

Toisella jaksolla Pesäkarhut pelasi ottelun alkuun unelmavuoron iskien ensimmäisen tasoittavalla peräti 6 juoksua. Korkinavaajana oli jälleen Puisto, joka iski tulisesti keskisaumaan ja Milla Lindström syöksyi kotiin. Vierailija sai vuoroparissa hurmoksen päälle ja pyöritti kolme täyttä lyöntikierrosta. Juoksuja iskivät Riika Räsänen (2), Maria Suominen, Venla Rapila ja Susanne Ojaniemi. Kotijoukkue sai toisen vuoron aloittavalla vielä mahdollisuuden todellisen takaa-ajon alkuun, kun Roosa Hussa yllätti ykköstilanteessa vieraan kakkoskopparin 1+1 lyödyn juoksun arvoisesti. Kyseessä oli Roosan ensimmäinen kunniajuoksu naisten pääsarjassa. Takaa-ajon kipinä ei kuitenkaan päässyt täyteen liekkiin ja Porin ulkokenttä kesti. Vielä kolmannen aloittavalla kotiyleisö sai hurrattavaa, kun Tiia Kääriäinen iski kolmosviivasta läpi saaden aikaan takatilanteen. Jatkotilanteessa Jenna Siira iski hyvännäköisen lyönnin kakkosjatketta kohti, mutta vieraan Ojaniemi venyi hyvään suoritukseen ja vangitsi lyönnin hanskaansa. Tämän lähemmäs ei kotijoukkue enää päässyt niin kolmannessa kuin neljännessäkään vuorossaan, joten yksi kova sisävuoro riitti Pesäkarhuille jakson ja koko ottelun voittoon.

Kajaanilaisten seuraava ottelu on jo torstaina, kun KPK kohtaa Muhoksen Ponkilassa pelattavassa ottelussa Oulun Lipottaret. Kotiottelussa Lipottaria vastaan sarjanousija vei pisteet Kajaanin mustien hetkien seurauksena 0-2, joten Muhoksella nähdään varmasti näyttämisenhaluinen vierailija.

Kajaanin palkitut:
I Laura Karjalainen
II Netta Rummukainen

Ottelun tilastot:
http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=28-2-1&id=29673t

Ottelun lehdistötilaisuus:
https://www.youtube.com/watch?v=4qoh-FNdtQs

KPK:n toimisto avoinna

Ma - Ti klo 9:30 - 15:00

Osoite /posti:
Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 Kajaani

KPK:n toimiston yhteystiedot

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Yhteydenotto ja palaute

Kajaanin Pallokerho

Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelin: 08-613 0915