Otteluraportti KPK - Viinijärvi su 24.7.

Otteluraportti KPK - Viinijärvi su 24.7.

Siira sivalsi KPK:n voittoon

Kajaanin Pallokerhon supernaiset kohtasivat sunnuntain helteisessä iltapäivässä Urheilijat Viinijärveltä. 214 katsojaa todisti Pallokerhon voittoa supervuoroparin jälkeen 2-1 (3-6, 2-0, 4-1).

Vaara Pesiksen leirissä tiedettiin ottelun tärkeys - peränpitäjä ViU oli käytännössä voitettava, jotta haaveet pudotuspelipaikasta jatkavat eloaan hyvinvoivana. - Siitä lähdettiin, että tähän otteluun suhtaudutaan kuin pudotuspeliin, kertoi pelinjohtaja Saku Komulainen. Voitto supervuorossakin piti tavoitteet elossa, kun sarjataulukon sijat 7-9 ovat aivan rinta rinnan.

Kotijoukkue sai ensimmäiseen jaksoon mainion startin. Ensimmäinen sisävuoro poiki arvokkaat avausjuoksut, kun Iina Lehtisen kakkospesäsiivu painui puolittain maisemiin ja kotiin kirmasivat Krista Fomin ja Tiia Kääriäinen. Myös ensimmäisessä ulkovuorossa joukkue oli tilanteen tasalla ja piti vierailijat nollilla. Liperiläiset eivät kuitenkaan olleet lyötyjä: kun KPK jäi toisen aloittavalla juoksuitta, oli ViU:n vuoro ottaa jaksosta kiinni. Senni Sallisen lyönti painui koppareiden välistä taka-aitaan, tuloksena 1+2 juoksua. Kun Anna Hellsten saatteli Sallisen tuplajuoksun tuojana kotiin, oli tilanne jaksolla äkkiä 2-4. Vaara Pesis kavensi tilanteeksi 3-4, kun Jenna Siira löi Vinkun 1-3 -tilanteen karvauskuviosta pallon kakkoskopparille ja Laura Karjalainen ravasi kotipesään. Viinijärvi karkasi kuitenkin vielä kolmen juoksun päähän, Petra Hussa löi kotiin Juulia Eskmanin ja S. Sallisen päivän neljäs kotiutus riitti Salla Eteläpäälle. Tästä kotijoukkue ei toipunut, joten jakso vierailijoille 3-6.

Saku Komulainen keitti jaksotauolla kalkkarokäärmeistä sisuunnuttavat keitokset. Startti jaksoon oli samantyylinen kuin ensimmäisellä: Iina Lehtinen onnistui jälleen pelinavaajana. Ensimmäisen lopettavalla Lehtinen yllätti nollatilanteessa Vinkun takakentän ja kiersi kunniaa, näin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Myös Kajaanin toinen sisävuoro toi taistellun juoksun: Reeta Liuski survoi viimeisenä lyöjänä pallon väkisin kolmossaumasta läpi ja Tiia Kääriäinen kipitti kotipesän suojiin. Tauolta Puiston pukuhuoneista kentälle juossut Vaara oli nyt todellisesti playoff-vaihde silmässä valmiina nujertamaan vastustajansa. Selkein näyttö tästä on toisen jakson ulkopeli: räpylät pitivät ja palon paikoista ripustettiin poikkeuksetta ristit taululle. Näin Viinijärvi pidettiin nollilla kaikissa neljässä sisävuorossaan. Kaksi juoksua riitti jaksovoittoon, joten ottelussa siirryttiin supervuoropariin.

Supervuoron sisältä aloittanut kotijoukkue ei hellittänyt jalkaa kaasulta. Laura Karjalainen selvitti nollatilanteen ja Tiia Kääriäinen iski etupesät täyteen. Lyöntivuoroon asteli Jenna Siira. Tällä lyöntivuorolla nähtiin ottelun ratkaisu. Siira iski kovaa kakkosrajaan: lyönti otti korkean pompun kaaren etupuolelta ja leikkasi vielä rajasta voimakkaasti ulospäin. Näky oli erikoinen, mutta lyönti täysin laillinen. Pallo painui yli Jutta Myllyniemen aina Sotkamontien varteen asti. Kenttä rullasi kolmen juoksun arvoisesti ja Jenna tuuletti kunniajuoksua. - Ei tuo leikkuripomppu ihan ensimmäinen työkalu minun kakkostilannepurkamisessa ole, mutta nyt kävi vähän tuurikin, hymyili ykköspalkittu Siira pelin jälkeen. Supervuoron aloittavalla nähtiin vielä yksi juoksu, kun Liuski iski illan toisellaa Fominin kotiin. Vierailija ei saanut kunnon painostusta päälle Eteläpään lyömästä ja Myllyniemen tuomasta lohdutusjuoksusta huolimatta. Näin Vaara Pesis juhli taisteluvoittoa superin päättyessä 4-1.

KPK jatkaa pudotuspelipaikasta kamppailua tulevana keskiviikkona, kun matka käy Tampereelle Manse PP:n vieraaksi.

Kotijoukkueen palkitut:
I Jenna Siira
II Reeta Korhonen

Ottelun tilastot:
http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=27-2-0&id=28088t

 

KPK:n toimisto avoinna

Ma - Ti klo 9:30 - 15:00

Osoite /posti:
Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 Kajaani

KPK:n toimiston yhteystiedot

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Yhteydenotto ja palaute

Kajaanin Pallokerho

Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelin: 08-613 0915