Naperoleiri alkoi iloisissa tunnelmissa

Naperoleiri alkoi iloisissa tunnelmissa

Pesäpalloliiton pohjoisen alueen päätös jakaa eri ikäluokkien alueleirit eri paikkakunnille osoittautui heti Naperoleirin ensimmäisenä päivänä hyväksi ratkaisuksi. Kajaanissa perjantaina alkanut Naperopesisleiri käynnistyi hetkittäisestä sateesta huolimatta iloisissa tunnelmissa, niin innosta uhkuivat varsinkin alle 8-vuotiaiden sarjan tytöt ja pojat ottelujensa alkaessa.

Kajaanin Pallokerhon isännöimällä viikonlopun kolmen päivän leirillä pelaavat G8- ja F10-tytöt ja pojat, yhteensä 22 joukkuetta. Lehtikankaan uuden koulun tyylikkäissä tiloissa on majoituksessa kaikkiaan 274 leiriläistä: pelaajia, pelinjohtajia, huoltajia, lasten vanhempia ja tuomareita.

Tämä merkitsee noin 90 talkoolaisen kanssa reilun 350 osanottajan leiriä.

Useimmat alle 8-vuotiaat leiriläiset ovat elämänsä ensimmäisellä pesisleirillä, monet jopa ensimmäistä kertaa kaksi yötä poissa kotoaan.

"Tällaiselle leirille lähteminen on monelle tärkeä askel ennen viikon mittaista valtakunnallista leiriä", totesi PPL:n pohjoisen alueen aluevastaava Kimmo Hirsilä leirin tiedotustilaisuudessa.

KPK:n organisaatiolle tämä leiri on tärkeä kenraalisharjoitus vuodelle 2020, jolloin Kajaanissa järjestetään valtakunnallinen arviolta 90-100 joukkueen ja lähes 1.500 pelaajan Naperoleiri. Pääosa KPK:n talkoolaisista on nyt ensimmäistä kertaa leirijärjestelyissä, vaikka seura on isännöinyt jo 1994, 2003 ja 2008 kolme valtakunnallista D-nuorten suurleiriä. Viimeisimmälle 10 vuotta osallistui peräti 115 joukkuetta.

Naperoleirin ensimmäisen päivän ohjelmassa olivat avajaiset koulun liikuntasalissa, joukkueiden yhteiskuvaukset ja kaksi ottelua kullekin joukkueella. Joukkueet pelaavat kolmen päivän aikana yhteensä kuusi ottelua. Lauantai-iltana ohjelmassa ovat taitorata ja leiridisko, sunnuntaina päättäjäiset palkintojen jakoineen.

Naperoleirin leirinjohtajana toimii Leea Mattila ja järjestelytoimiikunnan puheenjohtajana Jorma Säkkinen.

Leirin avajaiset pidettiin Lehtikankaan koulun salissa

KPK:n toimiston yhteystiedot

Osoite: Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Toimisto avoinna

Ke - To klo 9:30 - 15:00

Yhteydenotto ja palaute

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Puhelin: 08 - 6130 915